Tužilaštvo još kopa po “Tunelu”: Svi osumnjičeni pušteni na slobodu

Uprkos kontinuiranim naporima tužilaštva da otkrije nalogodavce i organizatore kopanja tunela ispod Višeg suda u Podgorici, više od četiri mjeseca nakon incidenta nisu podignute optužnice, a gotovo svi osumnjičeni su na slobodi.

Slučaj je ponovno došao u fokus javnosti nakon što su sudski organi donijeli odluku o puštanju na slobodu osumnjičenih, koji su se branili sa slobode u Crnoj Gori. Niti jedna od osoba osumnjičenih za kopanje tunela nije zadržana u pritvoru, izuzev Vladimira Erića, čije je izručenje iz Švedske u toku.

Nedavnom odlukom Vrhovnog suda, osumnjičeni Katarina Baćović, Nikola Milačić, Ivica Piperović i Marijan Vuljaj bit će pušteni na slobodu, odbacujući prijedlog tužilaštva za produženje pritvora. Sud je odlučio da u predlogu za produženje pritvora nisu navedena konkretna krivična djela zbog kojih se traži produženje pritvora.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79