Tužilaštvo odlučuje hoće li odrediti pritvor za 23 uhapšene osobe

Uhapšeni u zajedničkoj akciji MUP-a Kantona Sarajevo, SIPA-e i OSA-e BiH kodnog naziva “Crna kravata” predati su Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Iz Tužilaštva BiH jutros su saopćili da će postupajući tužilac, u koordinaciji s policijskim agencijama, u zakonskom roku izvršiti ispitivanje osumnjičenih.

Nakon toga donijet će odluku o prijedlogu pritvora ili mjera zabrane za osumnjičene, koji će biti upućen prema Sudu BiH.

Među uhapšenima je direktor FUP-a Vahidin Munjić, kao i šef specijalne jedinice Mustafa Sulejmanović, te specijalci FUP-a koji su u Sarajevu prije osam godina čuvali Edina Gačanina Tita. To su specijalci Emir Druškić, Adin Ćatić i Senad Kadić.

Uhapšeni su i bivši pripadnici FUP-a, koji su također čuvali Gačanina u Sarajevu Ibro Miladin i Dražen Čobović.

Uhapšen je i Haris Behram, ali i direktor bolnice u Zenici Tarik Zulović, biznismen Gordan Memija, gradska vijećnica u Zenici Aida Halać…

Podsjetimo, u okviru akcije “Crna kravata” slobode je lišeno ukupno 23 osobe piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79