Tužilaštvo traži 20 godina za trostrukog ubicu

Tužilac Dragan Slijepčević danas je u Kantonalnom sudu Sarajevo iznio svoju završnu riječ na suđenju trostrukom ubici Neziru Kamenici. Tužilac je rekao kako je tokom dokaznog postupka dokazao da je Kamenica počinio stravična ubistva očuha Ifeta Kavazovića, majke Zehre i nane Šemse Džabije 2. maja prošle godine u Bogušićima kod Goražda.

Za Kamenicu je zatražio 20 godina zatvora.

Tužilac je podsjetio na nalaze vještaka, kao i iskaze svjedoka. Također, podsjetio je na dijelove Kamenicinog iskaza koji je dao u goraždanskom tužilaštvu neposredno nakon zločina. U tom iskazu stoji kako je Kamenica razmišljao o samoubistvu, o tome kako mu niko nije želio pomoći, kako nije imao svoju sobu niti dovoljno odjeće…

Također je govorio kako je razmišljao da svoje ukućane ubije nožem, ali je odustao od toga. Također, razmišljao je i da ih ubije vatrenim oružjem, ali ga nije bilo u kući. Tako se odlučio na sjekire kojima je izmasakrirao svoje najbliže. Sve ovo stoji u njegovoj izjavu, koju je jučer tužilac Slijepčević pročitao, kao i to da je optuženi odustao od samoubistva zbog braće.

Kamenica je tada detaljno opisao kako je ubio očuha, majku i nanu. Tužilac je rekao kako su ubistva bila pomno isplanirana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments