Tužilaštvo ZHK: Istraga ide u dobrom smjeru, uskoro će biti otkriven ubica Lane Bijedić

Prošle su gotovo tri sedmice od ubistva 19-godišnje Lane Bijedić u mjestu Studenci kod Ljubuškog.

Mostarka je tek završila srednju školu i upisala fakultet u Sarajevu.

Zbog brojnih nagađanja u javnosti, MUP i Tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona daju jako malo informacija.

Međutim, iz Tužilaštva su za hrvatski portal 24sata.hr rekli kako istraga ide u dobrom smjeru i očekuju kako će uskoro biti završena, a ubica ili više njih mlade Lane Bijedić bit će otkriveni i procesuirani.

– Imamo dosta informacija i optimisti smo kada je u pitanju pronalaženje počinioca ovog djela. Čekamo rezultate još nekih vještačenja, pa ćemo onda moći znati i reći više. Materijalni dokaz je ipak materijalni dokaz – saopćili su iz Tužilaštva.

Podsjetimo, tijelo ubijene 19-godišnjakinje pronađeno je u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog, ispod vijadukta autoceste, u nedjelju, 6. oktobra. Obdukcija je pokazala da je djevojka brutalno pretučena tvrdim i tupim predmetom, a potvrđeni su i tragovi davljenja, kao i to da je još bila živa kada ju je ubica bacio u rijeku. Tijelo je u rijeci pronašao ribar.

Lanina majka Nina Bijedić, dekanica Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru, na bolovanju je i trenutno je u Beogradu. Neki portali objavili su i kako je ona ponovo ispitana, pojavila se i informacija da je slučaj Lane Bijedić povezan sa slučajem ubistva mostarskog ugostitelja Nine Ivankovića, koje se dogodilo dva dana ranije, te da Lana nije ubijena u Studencima, gdje je pronađeno tijelo, nego na drugom mjestu, a da ju je ubica tu samo donio.

– To još ne možemo ni potvrditi, ni demantirati – rekli su u Tužilaštva, ali su demantirali bilo kakvu povezanost ovog s ubistvom Nine Ivankovića, a potvrdili su i kako je majka saslušana odmah na početku istrage te da se ”zbog svega sklonila u Beograd, ali je u svakom trenutku dostupna istražnim tijelima”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79