Tužilaštvu KS predat muškarac koji je sinoć pokušao ući u prostorije Face TV-a

Muškarac koji je sinoć probao ući u prostorije Face TV-a u Sarajevu te je ranije prijetio novinarima ove redakcije, predat je Tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje.

Policijski službenici su, nakon prijave S.H. zbog ugrožavanja sigurnosti, uhapsili muškarca inicijala A.H. (1981.) iz Sarajeva koji se sumnjiči da je noćas probao ući u prostorije Face TV-a, a da je ranije slao prijetnje smrću zaposlenima na ovoj televiziji.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Kako nam je potvrdila portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić, nad njim je izvršena kriminalistička obrada u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo te je predat u nadležnost Tužilaštva KS koji će, nakon što ga u zakonskom roku od 24 sata ispita postupajuća tužiteljica, odlučiti o daljim mjerama prema osumnjičenom piše Klix.

Vlasnik i direktor Face TV-a Senad Hadžifejzović je sinoć u svojoj emisiji govorio o prijetnjama te otkrio da je i njemu i njegovoj porodici prijećeno te da je ranije doživio fizički napad.

“Bakir i Sebija Izetbegović preko svojih medija, preko svojih botova crtaju metu na čelo – meni. To je toliko opasna igra da sam prinuđen da nadležnim organima, policiji, tužilaštvu, ali i stranim ambasadama prijavim tu opasnost po mene i moju porodicu. Jedan teški fizički napad na mene i kompletnu porodicu s djecom sam imao. Nikada javno nisam pričao o tome. Ali tada jesam. Odmah tu noć prijavio policiji, a policija tužilaštvu. Tužilaštvo još šuti o tom ekstremnom fizičkom napadu na moju porodicu”, kazao je sinoć Hadžifejzović.

Napadač na Hadžifejzovića se slikao i sa Bakirom Izetbegovićem

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79