Tuzlanski kanton ima novu vlast, čine je SDA, DF i dvojica bivših iz PDA!

U prostorijama Demokratske fronta, Turalibegova 2 u Tržnom centru Pasaž, dogovorena je nova skupštinska većina u Tuzlanskom kantonu. Potpisana je izjava, a većinu čini 19 zastupnika – 13 iz SDA, četiri iz DF-a, te dva preletača iz PDA.

Mandate u Skupštini TK osvojili su Smajo Mandžić, Irfan Halilagić, Muamer Zukić, Šekib Umihanić, Lejla Vuković, Fadil Kudumović, Jasmina Lugavić, Suvada Džuzdanović, Bahrudin Ahmetagić, Damir Šišić, Edin Dedić, Hasiba Kurtić i Edin Vikalo iz SDA.

Iz DF su to Žarko Vujović, Sandra Imširović, Boris Krešić i Ivana Mijatović. Jakub Suljkanović i Senad Alić su na ovogodišnjim izborima nastupili ispred PDA, da bi onda dogovorili formiranje većine u Skupštini TK sa SDA i DF.

Stranke koje su okupljenje oko “osmorke” u Skupštini TK ostaju u opoziciji. SDP ima osam zastupnika, NiP, SD BiH i SBiH po dva, dok NS i PDA imaju po jednog zastupnika.

– Izjavom je definisano da će se u narednih 30 dana napraviti plan i program rada sa konkretnim mjerama, a koje će potpisati nova parlamentarna većina. Mi smo rekli da nije sve zaključano te pozivamo i ostale koji misle dobro Tuzlanskom kantonu i njegovim građanima da pristupe ovoj parlamentarnoj većini – izjavio je predsjednik Kantonalnog odbora SDA u Tuzli Jakub Suljkanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79