Tuzlanski kanton uputio prve oblike pomoći unesrećenom stanovništvu u Hercegovini

Tuzlanski kanton uputio prve oblike pomoći unesrećenom stanovništvu u Hercegovini


Na danas održanoj vanrednoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona uputila je prve konkretne oblike pomoći unesrećenom stanovništvu u gradovima i općinama pogođenim elementarnim nepogodama u Hercegovini.

Naime Vlada je, iz robnih rezervi Tuzlanskog kantona, izdvojila i Crvenom krstu/križu Tuzlanskog kantona dodijelila artikle ukupne vrijednosti skoro 230.000 KM, a Crveni krst TK će, u cilju pomoći lokalnom stanovništvu, dodijeljenu robu dostaviti u područja pogođena elementarnom nepogodom.

Pomoć je dodijeljena u brašnu, ulju, konzerviranom grahu, ribljim konzervama i goveđem gulašu, te kompletima prve pomoći.

Podsjećamo ujutro nakon elementarne nepogode Kantonalna uprava civilne zaštite Tuzlanskog kantona je na područje Hercegovačko – neretvanskog kantona već poslala pomoć u materijalno – tehničkim sredstvima, a u skladu sa zaključkom Kolegija Skupštine, Vlada TK će u narednim danima naći način da i finansijski, u iznosu od 500.000 KM pomogne stanovništvu u Jablanice, Konjica, Fojnice, Kiseljaka i drugih pogođenih gradova i općina.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija