Tužna obljetnica: Tri godine od pronalaska tijela Davida Dragičevića

Prošlo je tri godine od kako je nakon prijave nestanka pronađeno beživotno tijelo Davida Dragičevića na ušću pritoke Crkvene u Vrbas u Banjaluci.

Prvobitna policijska istraga utvrdila je da je smrt mladića nastala utapanjem, ali bez elemenata krivičnog djela. Nakon ponovljene obdukcije na zahtijev roditelja, utvrđeno je, da na osnovu dokaza, postoji sumnja da je Dragičević ubijen.

Ni nakon tri godine počinioci nisu pronađeni, a predmet je na uvid zatražilo Tužilaštvo BiH, te se članovi grupe ,,Pravda za Davida” nadaju da će Tužilaštvo u cjelosti preuzeti ovaj predmet i da će biti pomaka u istrazi.

Danas su na ovom mjestu simbolično posađene dvije dunje, koje se zovu istina i pravda. Ovaj slučaj naveo je mnoge Banjalučane, ali građane iz regiona pa i cijelog svijeta da se ujedine i da traže samo jedno, a to je da se otkrije ko je počinilac ovog zločina. Davidova smrt i neotkrivanje počinilaca pokrenuli su višemjesečne protestne skupove na Trgu Krajine u Banjaluci.

„Nadamo se da će predmet u potpunosti preuzeti Tužilaštvo Bosne i Hercegovine. Takođe se nadamo da će Ustavni sud konačno nakon dvije godine potvrditi da je Okružno javno tužilaštvo zajedno sa MUP-om u Banjaluci vodilo neadekvatnu, odnosno montiranu istragu. I na kraju očekujemo od Tužilaštva Bosne i Hercegovine da utvrdi na koji način je Davidovo tijelo završilo ovdje, pošto ga sigurno Crkvena nije donijela, ko god živi u Banjaluci to i više nego dobro zna”, izjavio je Ozren Perduv, član neformalne grupe ,,Pravda za Davida”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79