Tužna priča porodice Salkić: “Kako su zbog nesavjesnih doktora izgubili Sadetu”

Redakciji portala Crna-Hronika javio se Dženan Salkić koji želi sa javnosti podijeliti svoju tužnu priču o tome kako je zbog nemara ljekara izgubio majku.

Kako kaže sve se dogodilo u par dana a majka Sadeta preminula je 26.11.2023. godine.

Ovo je njegova priča.

Ja sam Dženan Salkić sin umrle Sadete Salkić kojeg je ova priča jako pogodila jer smo imali isto iskustvo sa doktorima na hirurgiji UKC Tuzla i hirurgije u Gračanici…

U petak majku sam u teškim bolovima dovukao na hirurgiju u Gračanici gdje sam se dva sata ubjeđivao da majku pošalju za Tuzlu da bi na kraju mi rekli da može ali na lični zahtjev na što sam i pristao.

Odvezao sam majku na hirurgiju UKC Tuzla gdje su izvršili pregled i sa istom pričom da doktori u Gračanici ne rade ništa i samo ljenčare i šalju za Tuzlu. Mi smo tu vraćeni i ismijani od strane doktora jer smo došli na lični zahtjev..

Opet smo vraćeni na Hirurgiju u Gračanici gdje je majka i ostala subotu i nedelju bez adekvatnog nazora…

Potresna priča iz Gračanice: “UKC Tuzla odbila primiti pacijenta, koji je poslije toga tragedija”

Njena agonija se i dalje nastavlja jer je žena bila pod bolovima užasnim gdje mi je u nedelju rekla da je boli debelo crijeve i počela je da se gubi od bolova…

Tek u ponedeljak u 11:30 rade CT i šalju me za Tuzlu sa riječima da nešto nije uredu i da je majka u teškom stanju.

Na UKC-u je primaju sa dijagnozom puknuća debelog crijeva i teške sepse…

Imam jos mnogo toga reći za pojedine doktore kako na UKC Tuzla i za pojedince u Gračanici gdje se oni igraju sa tuđim životima..

Nažalost i moja majka je preminula od sepse jer doktori nisu uradili svoj posao kako su trebali i nisu htjeli da urade reviziju..

Zahvaljujem im se na njihovom nedoličnom ponašanju i njihovoj zakletvi..

U svemu ovome se zahvaljujem doktorima i medicinarima koji su mi pomogli i koji su bilu uz nas cijelo vrijeme oni ce se prepoznati.- izjavio je Dženan Salkić za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79