Tužna priča sa sretnim krajem: Jusuf Nurkić kupio kuću porodici Memišević!

Nurkić je poznat kao veliki dobrotvor, a minulih dana je napravio djelo koje porodica Memišević nikada neće zaboraviti.

Iz Pomozi.ba obavijestili su kako je Nurkić čim je čuo za ovu tužnu priču odlučio da siromašnoj bh. porodici kupi kuću.

“Majka Jasmina prije deset godina stala je na minu i ostala bez noge, a svakodnevno se brine za svog jedanaestogodišnjeg sina Adina koji je srčani bolesnik. Otac Edvin radi na dnevnice kako bi obezbjedio sredstva barem za hranu. Porodica je živjela u trošnoj kući, bez vode, kupatila i većine namještaja. Spavali su na podu.

Nakon što je saznao za porodicu, Jusuf Nurkić nas kontaktira sa željom da im kupi kuću. Sve se odigralo veoma brzo i porodica je već početkom ove sedmice dobila ključeve svog novog doma.

Inače, Jusuf je prijatelj naše organizacije, a osoba je koja pomaže više tajno nego javno, ali s vremena na vrijeme uspijemo ga nagovoriti da neko njegovo dobro djelo i objavimo, prije svega kako bi se i drugi ponukali da čine dobro, svako u zavisnosti od svojih mogućnosti”, saopštili su iz ove dobrotvorne organizacije.

Možda Nurkić nosi nadimak Zvijer, ali je van parketa ljudina od čovjeka što je pokazao i ovim gestom.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79