Tužna sudbina: Čuvar i žirafa Flopi, preminuli u razmaku od nekoliko sati

Često čujemo o posebnim vezama između ljudi i životinja, ali jedna posebna priča dolazi iz Sjeverne Makedonije, gdje je čuvar žirafa Riste Trajkovski proveo veliki dio svog života posvećen brizi o ovim lijepim stvorenjima.

Međutim, kolege su izgubile Trajkovskog, ali tužna sudbina nije zaobišla ni žirafu Flopi, koja je također preminula samo nekoliko sati nakon njega.

Riste Trajkovski nije bio samo čuvar u zoološkom vrtu; bio je prijatelj i nezaobilazan dio života žirafa koje su mu bile povjerene.

Posjetitelji su dolazili posmatrati ovaj jedinstven odnos, gdje je Riste uspostavio nevjerojatan nivo razumijevanja s žirafama, a posebno s Flopi, kojoj je posvetio posljednjih 12 godina svojeg života.

Fotograf Goran Anastasovski zabilježio je njihovu povezanost.

“Riste je bio omiljeni zoo čuvar koji se od prvog dana kad su došle brinuo o žirafama. 12 godina je bio sa žirafama. Ja sam od početka radio fotografije.”

Nakon Ristove iznenadne smrti, obdukcija je otkrila da je Flopi imala poodmakli karcinom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79