U akciji sarajevskih inspektora pao diler, zaplijenjeni droga i oružje

Preduzimajući planske mjere i radnje u cilju sprečavanja krivičnih djela posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga, policajci  Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su, na osnovu naredbe za pretres Općinskog suda Sarajevo i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, izvršili pretres kuće, pratećih prostorija i objekata u ulici Arapova, područje općine Stari Grad Sarajevo, a koje koristi E.T.

Oduzeli i marihuanu

Foto: MUP KS


Policajci su u pretresu pronašli kesu sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto mase 23 grama, pet paketića bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na spid, digitalnu vagu sa tragovima droge, poluautomatsku pušku sa drvenim kundakom, nepoznate marke, sa pripadajućim dobošem i osam metaka.

Pronašli i vagu

  • Pronašli i vagu

    Foto: MUP KS


Inspektori su zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija istog dana u 13.10 sati uhapsili E.T.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79