U Beogradu se vakcinisao i političar Mirza Čelik: Goran Čerkez došao al se nije vakcinisao

Veliki broj građana Bosne i Hercegovine vakcinisao se danas protiv koronavirusa u glavnom gradu Srbije vakcinama Covishield, što je vidljivo i na velikom broju fotografija koje su stigle na adresu portala Klix.ba, a koje su nam poslali čitaoci.

Fotografije sa beogradskog sajma, gdje se odvijao proces vakcinacije naših građana sadržavale su jednu veoma zanimljivu informaciju. Naime, uočili smo i nekoliko poznatih lice iz bh. politike, doduše pod maskama.

Kako je vidljivo na fotografijama radi se o pomoćniku federalnog ministra zdravstva Goranu Čerkezu, kojeg je objektiv fotoaparata našeg čitaoca “uhvatio” baš na mjestu gdje se vakcinišu bh. građani i to u trenutku dok vakcinacija traje. Drugi je zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Mirza Čelik.

Čelik nam je kratko potvrdio da se danas vakcinisao u Beogradu.

Čerkez nam je potvrdio da je boravio u Beogradu danas, ali da se, kako nam je rekao, nije vakcinisao. Razloge posjete nije otkrio.

Zanimljiva je, međutim, njegova izjava koju nam je dao na naše pitanje da li se vakcinisao.

“U isto vrijeme, nemam dileme da bih se vakcinisao da sam mogao. Pogotovo jer na taj način ne oduzimam vakcinu niti jednom čovjeku koji je prioritet u mojoj državi. A rekao sam da nisam bio planiran ni za prvu dozu vakcina koje su stigle jer smatrao sam da moje kolege koje rade u covid ambulantama trebaju biti prioritet. Tako se i desilo da su vakcine došle a ja sam u 90 minuti dobio teži oblik covida. Praktično sam pobjegao grobaru sa lopate”, dodao je Čerkez za Klix.

  Mladić (23) povrijeđen u tuči: Izudarali ga drškom od pištolja

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79