U BiH stiže admiral NATO-a Rob Bauer čiji je moto “očekujte neočekivano”

Admiral NATO-a Rob Bauer stiže u službenu posjetu BiH gdje će boraviti od 18. do 20. jula, a između ostaloga, planirano je održavanje sastanka sa predstavnicima Ministarstva odbrane BiH.

Admiral Rob Bauer iz holandske Kraljevske mornarice je 33. predsjedavajući Vojnog komiteta NATO-a. Kao vojni savjetnik generalnog sekretara, admiral Bauer je najviši vojni oficir NATO-a.

Rođen je u Amsterdamu 1962. godine, a dužnost oficira u nizozemskoj Kraljevskoj mornarici obnašao je od 1984. godine.

On je osoba koja savjete svih 30 NATO-ovih načelnika odbrane predstavlja tijelima za donošenje političkih odluka, nakon čega se smjernice i direktive izdaju vrhovnom komandantu savezničkih snaga za Evropu, vrhovnom komandantu savezničkih snaga za transformaciju i generalnom direktoru Međunarodnog vojnog osoblja.

“Očekujte neočekivano” je lični moto admirala Bauera, što je i princip svake vojne sile. U ovom vremenu političkih promjena moći i sve složenijih sigurnosnih prijetnji, on čvrsto vjeruje da se snaga NATO-a nalazi u njegovoj koheziji.

Admiral Bauer nastoji da bude katalizator između NATO-ovih vojnih vođa.

Bauer je ranije posjetio Hrvatsku, a u posjeti BiH boravi od 18. do 20. jula.

Prenosi klix.ba

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79