U BiH zaraženo i jednogodišnje dijete

U BiH zaraženo i jednogodišnje dijete


U RS-u je koronavirusom zaraženo i jedno jednogodišnje dijete, a najveći broj oboljelih je u uzrastu od 30 do 65 godina.

  • Najveći broj oboljelih su radno aktivni stanovnici, a najmlađi oboljeli je dijete uzrasta od jedne godine – kaže specijalista epidemiologije u Institutu za javno zdravstvo RS Ljubica Jandrić.

Prema njenim riječima, u proteklom periodu se pokazalo da izolacija oboljelih sa blagom kliničkom slikom u porodici nije dala očekivane rezultate.

  • Tačnije, došlo je do širenja bolesti u porodičnom okruženju. Da bi se to svelo na najmanju moguću mjeru, sve oboljele koji su izvori zaraze bolje je izolovati izvan porodičnog okruženja – naglašava Jandrićeva za Srpskainfo.

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, takođe je potvrdio da je, od ukuno 304 zaražena korona virusom, njih 200 u starosnoj grupi od 30 do 65 godina, dok su 43 osobe starije od 65 godina prenosi Hayat.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija