U Blagaju traže kuhare za platu od 2.000 KM: “U sezoni plata veća za 200 KM”

U posljednjih nekoliko mjeseci, Bosna i Hercegovina svjedoči značajnom porastu potražnje za ugostiteljskim radnicima širom zemlje. Industrija ugostiteljstva, koja je uvijek bila ključni segment bh. ekonomije, sada pokazuje još veću vitalnost dok tržište raste.

Brojni restorani, kafići, hoteli i ostali ugostiteljski objekti širom zemlje sada se suočavaju s izazovom pronalaženja kvalitetnih radnika kako bi zadovoljili rastuću potražnju. Ova potražnja je posebno primjetna u turističkim destinacijama kao što su Sarajevo, Mostar, Banja Luka, te u regijama koje su popularne među domaćim i stranim posjetiteljima piše Crna-Hronika.

Para na paru: Konobari vikendom na ispomoći zarade blizu 1000 maraka

Poslodavci u sektoru ugostiteljstva ističu da je brz povratak turista i lokalnog stanovništva u restorane i kafiće nakon perioda ograničenja kretanja dodatno pojačao potrebu za novim osobljem. Također, ističu da je konkurencija za privlačenje kvalitetnih radnika postala izazovnija nego ikada prije.

Donosimo vam oglas hercegovačkog ugostitelja koji traži 3 kuhara, a platu daje 2.000 KM + je obezbijeđen smještaj, hrana i osiguranje. U sezoni plata ide na 2.200 KM.  Restoran Vrelo Blagaj traži radnike, a na njihov broj telefona možete se prijaviti za posao. (062 583 636)

Ugostiteljski sektor u BiH traži raznolik spektar profila, uključujući konobare, kuhare, barmene, menadžere objekata i osoblje za održavanje. Poslodavci su otvoreni za zapošljavanje kako iskusnih profesionalaca tako i onih bez iskustva, pružajući prilike za obuku i napredovanje unutar industrije.

Ovo povećanje potražnje za ugostiteljskim radnicima otvara nove mogućnosti za mlade ljude koji traže posao u ovom sektoru. Također, naglašava se potreba za daljnjim ulaganjem u obrazovanje i obuku kako bi se osiguralo da radna snaga bude adekvatno opremljena za zahtjeve ovog dinamičnog sektora.

Iako je rast potražnje za ugostiteljskim radnicima pozitivan znak za oporavak bh. ekonomije, izazovi ostaju u pronalaženju i zadržavanju kvalitetnog osoblja. Stoga, poslodavci su pozvani na inovativne pristupe u privlačenju i zadržavanju talenata, dok se istovremeno vlada i relevantne institucije potiču na podršku ovom ključnom sektoru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79