U Bosnu i Hercegovinu stiglo još 100.620 Pfizer vakcina

Putem COVAX mehanizma u Bosnu i Hercegovinu je jutros stiglo 100.620 vakcina kompanije Pfizer koje će se distribuirati dalje prema entitetima i drugim nivoima vlasti.

Ovu informaciju je na Twitteru potvrdio pomoćnik ministra u sektoru za zdravstvo Ministarstva civilnih poslova BiH Dušan Kojić.

“Uz pratnju Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, u državu je ušlo 100.620 doza Pfizer vakcina putem COVAX mehaznima. Sigurna i brz dolazak vakcina je važan naročito u slučaju temperaturnog režima ovog proizvođača vakcina”, rekao je Kojić.

Podsjetimo, jučer je u Bosnu i Hercegovinu stigao i posljedni kontigent od 18.720 doza Pfizer vakcina koje se dodjeljuju u okviru programa Evropske unije EU4Health.
EU i njene zemlje članice ukupno su isporučile 1.302.110 doza različitih proizvođača vakcina za Bosnu i Hercegovinu za zaštitu od koronavirusa čime su pomogle BiH da kampanju vakcinacije podigne na viši nivo i osigura veći broj potpuno vakcinisanih građana.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79