U Brčkom uništen grafit posvećen žrtvama Srebrenice: Ćirilicom ispisali “Srbija”

Za sada nepoznata osoba ili više njih sinoć su na području Brčkog uništile grafit koji je posvećen žrtvama genocida u Srebrenici. Ćirilicom su ispisali “Srbija” uz iscrtani krst sa četiri slova “S”.

Na zidu koji se nalazi na ulazu u mezarje Meraje u kojem je ukupano i 198 civilnih žrtava proteklog rata, ranije je navijačka skupina reprezentacija Bosne i Hercegovine BH Fanaticosi (BHF) iscrtala grafit pod geslom “Brčko ‘92 never forget Srebrenica ‘95 8.372…”, koji simbolično odaje počast žrtvama genocida u Srebrenici.

Nepoznata osoba ili više njih sinoć je uništila spomenuti grafit, tako što su crnom bojom povukli liniju preko slova, a ćirilicom su u nastavku na nekoliko dijelova ispisali “Srbija” uz iscrtani krst sa četiri slova “S”.

Kako je potvrdio za Klix.ba glavni koordinator u Vladi Brčko distrikta Sead Šadić, o ovom događaju policija je jutros obavijestila kolegij Vlade koji je osudio čin uništavanja grafita, pruživši podršku istražnim organima u rješavanju ovog slučaja.

Iz brčanske policije nam je potvrđeno da intenzivno rade na rasvjetljavanju ovog događaja.

Podsjećamo, grafit “Brčko ‘92 never forget Srebrenica ‘95 8.372…” iscrtan je prije nekoliko mjeseci u povodu obilježavanja 25. godišnjice od počinjenog genocida u Srebrenici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79