U Cazinu održan skup podrške narodu Palestine

U Cazinu je danas održan skup podrške Palestini na kojem su izrazili suosjećanje sa žrtvama u Palestini.

– Samo od 8. oktobra do danas u Palestini je ubijeno preko 7.000 ljudi, a najstrašniji od svih je podatak da je ubijeno preko 3.000 djece. Slike mrtve djece potresaju nas iz dana u dan. I svaki oblik ljudske patnje i nesreće kod drugih ljudskih bića treba da izazove empatiju, tugu i želju da pomognemo. To je normalno, prirodno i to je obaveza ukoliko je razum zdrav i ukoliko čovjekom vlada ono što ga izdvaja iz životinjskog svijeta, a to je humanizam.

U odnosu na svjetska dešavanja, mi i naš Cazin smo tek mikro čestica. Koliko god nas boljelo i koliko god željeli pružiti pomoć Palestincima koji pate, nažalost ne možemo učiniti puno. Ali, nismo htjeli ostati u tišini. Cazin je uz Palestinu. Palestina je u našim dovama – poručili su organizatori, piše Cazin.net.

Prisutnim se obratio i gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

– Danas smo i mi iz Cazina poslali svoju poruku svijetu. Pozivamo svjetske moćnike da prekinu, zaustave, da spriječe ovo zločinačko orgijanje u Palestini. Da puste struju, vodu i lijekove za Palestinu. Mi možemo samo zamisliti kako je sada tim ljudima i kakva je njihova neizvjesnost, ali i odlučnost.

Jer, pogledajte samo tu djecu, njihove oči… Onako iskrene, otvorene i krupne, pa ne može to da te ne dotiče. I mi poručujemo da je Cazin uz potlačene, uz žrtve, uz našu braću, uz Palestinu – istakao je Ogrešević na svom Facebook profilu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79