U Češkoj totalno zatvaranje na tri sedmice zbog brojki preminulih od koronavirusa

U Češkoj Republici donesena je odluka kompletne zabrane kretanja stanovništva od ponedjeljka pa tri naredne tri sedmice. Zatvoreni su i vrtići te prvi i drugi razredi osnovnih škola koji su dosada jedini radili. 

Ministar unutrašnjih poslova Jan Hamaček objavio je da će 5000 vojnika pomagati policiji u nadzoru mjera i pozvao ljude da naredne tri sedmice ostanu kod kuće. 

Zabranjeno je kretanje i između regija, osim određenim zaposlenicima koji će imati potvrdu. 

Još jedan strogi lockdown nakon što je broj mrtvih dosegnuo brojku od 19.999 osoba, a u bolnicama je katastrofalno stanje s brojem teško bolesnih pacijenata. 

Ambasada BiH u Pragu za sve naše državljane bit će i kao i dosada na usluzi u svako vrijeme, na naše dobro poznate brojeve za hitne slučajeve kad god zatrebate pomoć. 

Ostanite zdravi i poštujte mjere, za dobro svih nas Ovo je objavila Martina Mlinarević, Ambsadorica BiH u Češkoj republici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79