U decembru prosječna plata iznosila je 1.180 KM

Nominalno je viša za 1,6 odsto, a realno za 2,5 odsto u odnosu na prethodni mjesec

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom u Federaciji BiH /FBiH/ decembru prošle godine iznosila je 1.180 KM i nominalno je viša za 1,6 odsto, a realno za 2,5 odsto u odnosu na prethodni mjesec.

U odnosu na isti mjesec prethodne godine prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom u decembru 2022. godine nominalno je viša za 12,8 odsto, a realno niža za 2,5 odsto, objavio je Federalni zavod za statistiku.

Najveće povećanje prosječne mjesečne isplaćene neto plate u decembru lani u odnosu na prethodni mjesec, zabilježeno je u stručnim, naučnim i tehničkim djelatnostima i to za 7,4 odsto, zatim u finansijskim i djelatnostima osiguranja za 6,4 odsto, te u vađenju ruda i kamena za 5,1 odsto.

U isto vrijeme smanjenje prosječne mjesečne isplaćene neto plate zabilježeno je u ostalim uslužnim djelatnostima za 1,9 odsto, te u hotelijerstvu i ugostiteljstvu za 0,6 odsto.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79