(FOTO) Ko je u Tuzli sjekirom usmrtio nedužnog psa?

Jučer u toku dana udružnje za zaštitu životinja dobilo je dojavu

Dok psi spašavaju broje živote u Turskoj i izdvajaju se po herojstvu, u jednom tuzlanskom naselju desilo se svirepo ubistvo gdje je pas na najbrutalniji način doslovno izmasakriran i obezglavljen.

Jučer u toku dana udružnje za zaštitu životinja dobilo je dojavu da je u naselju Gornji Pasci svirepo ubijen pas.

“Trenutno u gostima imamo predstavnicu dobrotvorne organizacije Second Chance Golden Retriver Rescue Iz Engleske gospođa Louise Pittmen s kojom smo se uputili na lokaciju da provjerimo dojavu. Pronašli smo tijelo psa na opisanoj lokaciji.

Pas je izboden ili kako u dojavi navode sjekirom masakriran od strane čovjeka koji je dobro poznat policiji. Iz policijske uprave s kojom smo razgovarali telefonski su nam rekli da su i oni primili prijavu i da su bili na licu mjesta.

Kao i da će postupiti po pravilima zakona o dobrobiti životinja. Zbog svireposti samog čina mi iz Udruženja za zaštitu životinja Sretna Šapa ćemo uraditi sve da osoba odgovorna za ovakvu svirepost odgovara za počinjeno djelo.

Naša gošća je užasnuta ignorancijom lokalnog stanovništva koje je dozvolilo da tijelo nesretnog psa leži na mjestu zločina cijeli dan. Da policija koja je bila tu nije lice privela i da se tako bezosjećano svi odnose prema cijelom ovom slučaju.” za Tuzlanski.ba navode iz Udruženja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79