U Domu za stara i iznemogla lica u Goraždu pobijedili koronavirus

Korisnici i uposlenici goraždanskog Doma za stara i iznemogla lica uspjeli su pobijediti pandemiju koronavirusa, objavljeno je na zvaničnoj stranici Vlade Bosansko-podrinjskog kantona.

– Od početka pandemije ukupno 28 korisnika je bilo zaraženo koronavirusom, nažalost petero je preminulo. Sretni smo jer više nemamo zaraženih, niko nema simptome, svi se dobro osjećaju. Moram reći da smo imali 14 korisnika koji su sve vrijeme bili negativni i tri nova korisnika usluga doma koji su prošli prijem, testiranje i primljeni su kod nas nakon što se situacija stabilizovala. Trenutno usluge doma koristi 40 osoba – izjavio je Anes Begović, direktor Doma za stara i iznemogla lica.

Begović dodaje da su i dalje oprezni, da prate situaciju u vezi s pandemijom i pridržavaju se neophodnih epidemioloških mjera.

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu s područja BPK Goražde u posljednja 24 sata testirano je 29 uzoraka i svi su negativni na koronavirus. Kako je potvrdila direktorica Zavoda za javno zdravstvo Medina Bičo, u ovom kantonu trenutno je 11 aktivnih slučajeva koronavirusa, a u izolaciji se nalazi 37 osoba. Od početka pandemije oporavljena je 221 osoba prenosi Faktor.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79