U Domu zdravlja na Ilidži nijedan lift ne radi, pacijenti ljuti

Starije osobe sa štakama ili kolicima teško ili skoro nikako ne mogu do ljekara porodične medicine ili specijaliste

Trudnice i starije osobe, žene sa djecom primorani su uskim stepenicama penjati se do ordinacija u Domu zdravlja Ilidža, ili na treći do Zavoda za javno zdravstvo jer liftovi ne rade.

Pri samom ulasku u Dom zdravlja na vratima oba lifta stoji natpis kako nisu u funkciji. Pacijenti vidno razočarani idu uskim stepenicama na prvi, drugi i treći sprat. Stepenice su izrazito uske i veći broj pacijenata stvori gužvu te se teško i mimoći.

 

Trudnice jedva da mogu izaći na treći sprat gdje se rade brisevi u Zavodu za javno zdravstvo KS ili kada dolaze po rezultate nalaza.
Starije osobe sa štakama ili kolicima teško ili skoro nikako ne mogu do ljekara porodične medicine ili specijaliste.
– Niko ne mari za pacijente, kako ja da oca odvedem kod ljekara kad se jedva kreće, uz ovolike stepenice ja moram da ga vodim mic po mic, svijet iza nas čeka dok on podigne nogu i popne se stepenicu po stepenicu – priča jedan od stanovnika Ilidže.
Ni drugi lift ne radi 
Trudnica u poodmaklom stadiju trudnoće dok je silazila niz stepenice brisala je znoj sa čela i otpuhivala.
Kaže kako je lift neophodan u jednoj ovakvoj ustanovi.
– Malo ko ovdje dođe jer je zdrav ili jer me ne treba pomoć ljekara. Lift bi trebao raditi, ili ako ne radi onda bi se trebao popraviti čim prije – ističe sagovornica za Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79