U Domu zdravlja Otoka nemaju štapiće za pregled grla. Ako možeš zinuti, možda ćeš i biti pregledan!

Svakodnevno svjedočimo problemima sa kojima se susreću pacijenti skoro u svim nivoima zdravstvene zaštite. Od nedostatka ljekara, potpuno zatvorenih ambulanti, manjka reaursa, pa čak i onih najosnovnijih za primarni pregled.

Da se situacija ne mjenja bez obzira imamo li ili nemamo vlast, te ko se nalazi na njoj, dokaz je i bizarna situacija, gdje pacijentkinja navodi da u DZ “Otoka” nema štapića za pregled grla piše Crna-Hronika.

“U Domu zdravlja Otoka na odjelu porodične medicine nemaju štapiće/špatule za pregled grla. Ako dođeš sa grloboljom, pregledaju te ako možeš zinuti kao peš. Ako te boli pa ne možeš toliko, onda jest crveno grlo sigurno.

Predložila sam da pacijenti sa grloboljom dođu na pregled sa sladoledom, pa dok čekaš sat-dva jer “pao-sistem-manjak-doktora-pauza je”, poližeš i čuvaš štapić da te mogu pregledati”.

Ni u komentarima na ovaj post ništa bolja iskustva, pa tako gospođa navodi da danas nije mogla podići lijekove jer nije radio sistem.

“Nema konekcije sa Zavodom zdravstvenog osiguranja, kaže nam farmaceutkinja dok okreće monitor tamo/ vamo”.

Druga pak kaže da se i recepti odgađaju zbog manjka ljekara, a mnogi komentarišu da je iz dana u dan zdravstveni sistem u sve većoj dubiozi, a ispaštaju samo pacijenti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79