U dvorištu kuće Elvedina Mahmutovića postavljena eksplozivna naprava

Večeras je u ulici Slatina u naselju Kromolj postavljena eksplozivna naprava u dvorištu jedne stambene kuće, potvrđeno je za Klix.

Brzom intervencijom policije, obavljen je KDZ pregled objekta nakon čega je ustanovljeno da se zaista radi o eksplozivnoj napravi nakon čega je i deaktivirana.

Kako Klix piše, eksplozivna naprava je postavljena u dvorištu kuće Elvedina Mahmutovića koji je u aprilu ove godine, skupa sa Sedinom Halilagićem, osuđen na četiri godine zatvora u predmetu “Tower“.

Policija sada intenzivno traga za osobom ili više njih koje su postavile eksploziv, a o svemu je obaviješten dežurni tužitelj Tužilaštva KS.

Podsjetimo, prema navodima iz optužnice, Sedin Halilagić i Elvedin Mahmutović terete se da su od kraja maja 2019. do 10. jula 2019. godine, kao odgovorne osobe firme Smart Invest, koja je bila angažirana na izgradnji stambeno-poslovnog objekta Sarajevo Tower, od podizvođača radova više puta tražili novac u iznosu od 200.000 KM, kako bi mu priznali izvršene građevinske radove, pritom ga uslovljavajući prijetnjom aktivacije bankarske garancije date za ovaj posao.

Dio prethodno označenog novca, u iznosu od oko 60 hiljada maraka, oštećeni je predao optuženima koji su prilikom preuzimanja i lišeni slobode. Oštećeni Elvedin Pinjić, menadžer firme Europrofil, tvrdi da je od njega za angažovanje kao podizvođača radova na Sarajevo Toweru, tražena uplata 200 hiljada KM, a da je iznos od 60.000 trebalo da bude “prva rata”.

Zbog cijelog slučaja značajno je usporena gradnja objekta Sarajevo Tower, a kupci stanova su najviše ispaštali jer i dalje nisu uselili u svoje stanove, kao i podizvođači koji nisu mogli završiti posao.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79