U džamijama u BiH organizovano prikupljanje pomoći za Hrvatsku

U džamijama u Bosni i Hercegovini i dijaspori danas je nakon džuma-namaza, molitve muslimana petkom, organizovana sergija za pomoć narodu Republike Hrvatske stradalom u zemljotresu.

O organiziranju ovakve vrste pomoći reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović pismom je informisao i ambasadora Hrvatske u BiH Ivana Sabolića, prenosi “Anadolu Agency”.

Ranije je poručio da se na ovaj način, osim prikupljenog novca, svi muslimani Bošnjake iz cijelog svijeta žele pozvati na brigu, pažnju i saosjećanje da stanu uz svoje komšije iz Republike Hrvatske, uz poruku da smo jedni drugima najbitniji kako u teškoćama, tako i u bezbrižnosti.

Direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta Ismail ef. Smajlović u dopisu imamima za organiziranje sergije naglasio je potrebu da iskažemo moralnu i svaku drugu podršku nastradalim i unesrećenim građanima Hrvatske.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79