U Federaciji BiH pojeftinjuje plin!

U Federaciji BiH od 1. januara 2021. godine cijena plina bit će snižena za 8,6 posto, saznaje “Dnevni avaz”.

Naime, kako nam je rečeno ova odluka je već upućena u proceduru.

– “BH-Gas” je na bazi kretanja ruske cijene prirodnog gasa, analize trenutnih parametara cijene nafte i naftnih derivata, te analitičkim pristupom ostalim kalkulativnim elementima koji čine cijenu prirodnog gasa formirao prijedlog nove veleprodajne cijene prirodnog gasa. Na bazi ovako analiziranih kalkulativnih elemenata “BH-Gas” je formirao prijedlog i uputio materijal na usvajanje prema nadležnim organima i institucijama sa prijedlogom nove veleprodajne cijene – pojašnjeno je.

Dodaje se da nova veleprodajna cijena prirodnog gasa za distributivne kompanije biti 485 KM/1.000 Sm3.

– Ovo znači smanjenje od 8,5 posto u odnosu na trenutno važeću veleprodaju cijenu prirodnog gasa koja iznosi 530 KM/1.000 Sm3. Nova veleprodajna cijena prirodnog gasa, prema prijedlogu, će biti u primjeni od 1. januara 2021.godine. Na kraju, cijena koja će biti u primjeni bit će među najnižim cijenama prirodnog gasa za domaćinstva u Evropi – naglašeno je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79