U Istri preminula 5-godišnja djevojčica. Ugušila se!?

Policija je jutros oko 6.05 sati zaprimila dojavu hitne medicinske pomoći da je u Medulinu potrebna liječnička pomoć djetetu. Unatoč naporima zdravstvenih djelatnika, dijete je preminulo te je prevezeno u pulsku bolnicu radi obavljanja obdukcije, javlja Glas Istre.

Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja.

Djevojčica u dobi od 5 godina češka je državljanka koja je s roditeljima boravila u Medulinu. Bili su smješteni u širem centru mjesta. Jutros nešto prije 6 sati pozvana je Hitna pomoć jer je djetetu pozlilo, a i ranije su tokom večeri tražili liječničku pomoć zbog zdravstvenih problema djevojčice.

Po dolasku Hitne pomoći, unatoč izuzetnim naporima liječnika i svim primijenjenim postupcima reanimacije, djevojčici nije bilo pomoći te je konstatirana smrt. Od glasnogovornice PU istarske Suzane Sokač saznaje se da je isključena bilo kakva sumnja u nasilnu smrt i kazneno djelo.

Od dr. med. spec. Tatjane Čemerikić, v.d. ravnateljice Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, doznajemo više detalja o događaju:

– Poziv da 4,5-godišnja djevojčica ne diše zaprimljen je jutros u 5.55 sati u Medulinu. Tim Hitne medicinske službe – liječnik, medicinski tehničar i vozač – krenuo je odmah po dojavi i u 6.04 sati bili su na mjestu intervencije.

Po dolasku na mjesto intervencije dijete je oživljavao otac po uputama dežurne dispečerke. Tim Hitne pomoći je odmah započeo s naprednim postupcima oživljavanja djeteta, sat vremena su davali sve od sebe da pokrenu srce, ali nažalost nisu uspjeli.

Obaviještena je policija koja je došla na mjesto intervencije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79