U još jednoj sarajevskoj školi nastavnik pozitivan na koronavirus, sve mjere poduzete

Nakon što je jučer potvrđen koronavirus kod prosvjetnog radnika u Osnovnoj školi “Umihana Čuvidina”, pozitivan slučaj zabilježen je u još jednoh sarajevskoj školi.


Kako je za Klix.ba potvrđeno radi se o nastavniku u Osnovnoj školi “Vrhbosna”. Prosvjetni radnik je u dobrom zdravstvenom stanju. U prethodnom periodu rečeno je da su u spomenutoj školi poštovane sve propisane mjere, a prije svega nošenje maski i socijalna distanca.

Dežurni epidemiolog danas će odrediti kontakte i izdati eventualna rješenja o samoizolaciji osobama s kojima je bio u kontaktu. Svim uposlenicima škole je rečeno da s ejave ljekaru ukoliko imaju bilo kakve tegobe.

O svemu je obaviješten i resorni ministar Anis Krivić, kao i Sindikat obrazovanja.

Nastava u sarajevskim školama počinje 1. septembra, a od razvoja epidemiološke situacije zavisit će koji model nastave će biti primjenjivan, nastava u školi ili onlin, ili pak kombinovano prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79