U Modriči ukraden Mercedes, u Skipovcu “kućište i glava” traktora

Posljednjih nekoliko noći na području policijskih uprava Doboj i Gračanica, lopovi su harali. Provaljivali su u kuće, vikendice i aščinice, a krali su i automobile, dijelove od traktora i tehničku robu.

Policija je izvršila uviđaje na sedam lokacija u Modriči, Doboju i Gračanici, te se za lopovima traga.

Prema podacima Operativnog centra PU Doboj, dogodile su se tri krađe, dvije u Modriči, jedna kod Doboja. U subotu se PS Modriča obratio državljanin Holandije Y.B. (19) i prijavio da je iz dvorišta njegovog prijatelja u ulici Fadila Dušinovića u Modriči 27. novembra ukraden njegov Mercedes vrijedan oko 20 hiljada maraka.

U Modriči je prijavljena i provala u porodičnu kuću, koja se desila istog dana, u vremenu od 18.30 do 20 sati u kojoj je izvršena premetačina, ali se vlasnica M.K. nije mogla izjasniti jesu li lopovi u kratkom vremenu mogli šta ukrasti, prenosi Avaz.

Istog dana policiji u Doboju obratilo se Ž.R. iz Donjeg Skipovca i prijavio krađu na traktoru “IMT”.

Lopovi su noć ranije ukrali “glavu i kušiće” sa volana njegovog traktora. Nije se izjasnio o šteti.

Na području gračaničke općine prijavljene su četiri krađe i provale. U subotu je prijavljena provala u jednu aščinicu, ali lopovi nisu uspjeli ništa naći što bi ih interesiralo. Iz vikendice, čiju je provalu prijavio Z.S. u Piskavici, lopovi su odnijeli piće, a iz druge vikendice u istom naselju, provalnici nisu ništa odnijeli.

Također, provaljeno je i u kuću na Ritešićima, a provalu policiji je prijavio S.A. Šta je od tehničke robe ukradeno, znat će se kada se sa privremenog rada iz Austrije vrati vlasnik A.M.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79