U Njemačkoj otvorena nova istraga protiv Adnana Ćatića

Bivši svjetski bokserski prvak Adnan Ćatić lišen je slobode u petak u Kolnu na fitnes sajmu ‘Fibo’.

Bokser, poznatiji pod imenom Felix Sturm, lišen je slobode jer se sumnjiči za utaju poreza od prodaje ulaznica, ali i od TV prava za svoje mečeve, a njemački mediji prenijeli su informacije kako je riječ o milionskim iznosima koji su završili na računu jedne švicarske konsultantske kompanije.

No, čini se da tu nije kraj problemima. Naime, dok se nalazi u pritvoru, protiv Ćatića je otvorena nova istraga zbog korištenja nedozvoljenih sredstava.

Poznati bokser sumnjiči se da je 20. februara 2016. godine u borbi za WBA pojas protiv Rusa Fedora Chudinova bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu stanazolol.

Ćatić je već jednom bio pred sudom zbog činjenice da je njegov nalazi nakon meča protiv Chudinova bio pozitivan, ali je 8. januara ove godine Zemaljski sud u Kelnu odustao od optužnice, prenosi Faktor.

Uslijedila je žalba tužilaštva koja je očito urodila plodom, pa je Ćatić u periodu od svega nekoliko dana osumnjićen po dva različita osnova.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments