U ovim bh. općinama već se zna ko će pobijediti!

Građani devet općina u Bosni i Hercegovini neće s nestrpljenjem očekivati nedjelju navečer i rezultate lokalnih izbora, s obzirom da se u njima već zna ko će jediti u načelničkoj fotelji naredne četiri godine.

Naime, u osnovnim izbornim jedinicima na glasačkom listiću za načelnika u općinama Domaljevac- Šamac, Orašje, Teočak, Mrkonjić Grad, Jezero, Olovo, Grude, Ravno i Usora nalazi samo po jedan ovjereni kandidat.

Tako u Domaljevcu-Šamcu građani nemaju drugi izbor nego izabrati kandidata HDZ-a BiH Stjepana Piljića, koji je već na ovoj funkciji. Zanimljivo je da su lani u ovoj godini održani prijevremeni izbori, na kojima je Piljić, tadašnji vršitelj dužnosti općinskog načelnika, također bio jedini kandidat za načelnika te općine.

HDZ BiH je jedina stranka koja ima kandidata za načelnika i u Orašju. Radi se o Marijanu Oršoliću, nekadašnjem posavskom premijeru.

Iznenađenja neće biti ni u Teočaku, gdje na načelničkoj poziciji ostaje Tajib Muminović (SDA). On suvereno vlada ovom općinom još od 1994. godine, te je rekorder u BiH po trajanju načelničkog mandata.

Ni ljekar i lokalni vijećnik SNSD-a Dragan Vođević nema protukandidata u utrci za načelnika Mrkonjić Grada.

I njegovoj stranačka kolegici Snežani Ružičić zagarantitana je pobjeda u Jezeru, obzirom da je aktuelna načelnica jedina kandidatkinja za čelnu funkciju u ovoj maloj općini pored Jajca, piše Radiosarajevo.ba.

Do promjene neće doći ni u Olovu, gdje je trenutni načelnik Đemal Memagić (SDA) također jedini kandidat.

Ista situacija je i u u Grudama, gdje načelničku funkciju zasigurno nastavlja Ljubo Grizelj (HDZ BiH).

U Ravnom također neće biti promjena, jer u načelničkoj fotelji ostaje njegov Andrija Šimunović (HDZ BiH).

Ni građani Usore nemaju izbora nego glasati za dosadašnjeg načelnika Zvonimira Anđelića, također iz HDZ-a BiH.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79