U petak otkazala gostovanje na FACE TV: Tadić je znala za snimak koji će biti objavljen?

Audiosnimak razgovora čelnika OSA-e Osmana Mehmedagića, glavne tužiteljice Tužilaštva BiH i njene zamjenice Ozrenke Nešković koji je u petak objavljen izazvao je pravu buru u javnosti.

Obavještajno-sigurnosna agencija vrlo brzo nakon objave snimka se oglasila i negirala bilo kakvu umiješanost i Agencije i direktora u nastanku snimka te zatražila vještačenje i utvrđivanje činjenice ko je snimao razgovor.

Interesantno je da se o snimku nije oglasilo Tužilaštvo BiH koje i za puno benignije stvari šalje saopćenja za javnost.

Činjenica da je glavna tužiteljica BiH trebala gostovati u petak navečer na FACE TV kod Senada Hadžifejzovića, ali je gostovanje otkazala u petak ujutro ukazuje da je ona znala za snimak koji će tokom dana biti pušten u eter.

Sve se dešava u vrijeme donošenja odluke Drugostepene komisije VSTV-a o njenoj smjeni sa pozicije glavnog tužioca BiH. Ukoliko drugostepena odluka bude ista kao i prva da se smjenjuje sa mjesta glavne tužiteljice BiH Tadić i njen pravni zastupnik imaju pravo žalbe.

Na prvom dijelu snimka koji traje oko 40 minuta Mehmedagić, Tadić i Nešković razgovaraju o određenim aktivnostima i predmetima koji su aktivni u Tužilaštvu BiH, ali i samom postupanju Agencije i radu pojedinih tužilaca, prenosi NAP.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79