U prvoj sedmici oktobra u RS-u će biti snižene cijene približno 30 proizvoda

Ministar trgovine i turizma RS-a Denis Šulić najavio da se u ovom bh. entitetu od prve sedmice oktobra mogu očekivati snižene cijene određenog broja proizvoda.

On je gostujući u Jutarnjem program RTRS-a rekao da će od 15 do 30 proizvoda biti oslobođeno marže.

Šulić je poručio da je ovo drugi korak u kampanji “Društveno odgovoran”, koja će okupiti i proizvođače, i dobavljače i trgovačke lance, tako da će određeni proizvodi biti plasirani bez proizvođačke i trgovačke marže.

“Time bi obezbijedili povoljnije cijene za robe široke potrošnje, kako bi lakše prebrodili inflatorne udare, za koje opet nismo mi krivi, već dolaze iz svjetskih tokove”, istakao je Šulić.

On je naglasio da je cilj kampanje da na ulazu u svaki tržni centar bude vidljivo gdje stoje proizvodi iz kampanje “Društveno odgovoran”.

Sličnu akciju priželjkuju i stanovnici FBiH, a kako je najavljeno Ministarstvo trgovine FBiH će u narednoj sedmici inicirati sastanak na kojem će biti razgovarano o načinima kojima bi se cijene snizile i u ovom entiteu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79