U Sarajevu danas i sutra će biti obustavljen saobraćaj: Zbog utakmice i Run festa

U Sarajevu danas i sutra će biti obustavljen saobraćaj: Zbog utakmice i Run festa


U Sarajevu će ovog vikenda biti obustavljen saobraćaj u više dijelova grada zbog dva velika događaja, čime će biti utjecano na redovan tok javnog prijevoza.

Večeras, zbog održavanja fudbalskog susreta između domaćeg FK Željezničar i gostujućeg HŠK Zrinjski iz Mostara na stadionu Grbavica, doći će do privremene obustave saobraćaja od 18 do 24 sata na Zvorničkoj ulici, od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana – Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića. Ova obustava utjecat će na trolejbuske linije, pa će u navedenom periodu trolejbusi saobraćati samo na relaciji Otoka – Dobrinja.

Za sutra je najavljena manifestacija “Run fest 2024”, što će rezultirati obustavom saobraćaja od 8.10 do 12.30 sati na nekoliko ključnih sarajevskih saobraćajnica, uključujući Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića, Malta, Azize Šaćirbegović, Vilsonovo šetalište, Ložionička, Topal Osman paše, Bulevar Ivice Osima, Grbavička, Zagrebačka i Vrbanja. Ove obustave saobraćaja uzrokovat će značajne promjene u odvijanju javnog prijevoza. Tramvajski saobraćaj bit će preusmjeren na relaciju Ilidža – Čengić Vila, dok će trolejbuski saobraćaj biti preusmjeren na relaciju Otoka – Dobrinja. Linije 18 Drvenija – Pofalići i 41 Drvenija – G. Velešići saobraćat će skraćeno do Željezničke stanice.

Ove mjere su usvojene u skladu s rješenjima Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, a operativni organi MUP-a će pratiti situaciju na terenu kako bi se osigurala sigurnost i fluidnost u saobraćaju tokom ovih događaja.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija