U Sarajevu dvojica muškaraca lišene slobode zbog posjedovanja droge

U Sarajevu dvojica muškaraca lišene slobode zbog posjedovanja droge


Dana 27. augusta 2024. godine, policijski službenici Kantona Sarajevo u dva odvojena slučaja lišili su slobode dvojicu muškaraca zbog sumnje u posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prvi slučaj se dogodio u 13:00 sati u ulici Bosanskih gazija, općina Ilidža, kada su policijski službenici PU Ilidža uhapsili A.H., rođenog 1998. godine u Zenici, a nastanjenog u Travniku.

Prilikom pretresa, kod A.H. su pronađena dva paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Osumnjičeni je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a o slučaju je obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

U drugom slučaju, koji se dogodio istog dana u 19:10 sati u ulici Olovska, općina Novo Sarajevo, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga lišili su slobode S.S., rođenog 1989. godine u Sarajevu.

Prilikom pretresa, kod njega su pronađena tri paketića sa suhom zeljastom materijom koja također asocira na opojnu drogu marihuanu. S.S. je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a o slučaju je obaviješten Kantonalni tužilac.

U oba slučaja radi se o krivičnom djelu Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, koje je definisano članom 239. stav 3. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija