U Sarajevu džuma u dva termina: Četiri džamije uvele neobično pravilo

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo odlučio je da će se od sutra podnevna molitva džuma-namaz u nekoliko gradsih džamija organizirati u dva termina, a zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Kako se navodi u saopćenju medžlisa, u skladu sa najnovijim naredbama Kriznog štaba džuma će se klanjati u dva termina u 13:00 i 14:00 sati, odnosno u 12:00 i 13:00 sati u periodu zimskog računanja vremena.

Neobična odluka se odnosi na četiri džamije: Grbavica I, Hrasno, Čengić Vila i Istiklal.

“Također napominjemo da su u užem gradskom jezgru na području općina Stari grad i Centar otvorene džamije za džumu u kojima se u normalnim okolnostima nisu klanjale džume, a to su: Bistrik, Hrvatin, Čeljigovići, Musluk, Arapova, Abdesthana, Ulomljenica, Buzadžina, Nadmlini, Mjedenica”, navodi se iz medžlisa.

Na području općine Vogošća džuma se klanja i u Bradićima i Tihovićima.

“Molimo sve naše džematlije da budemo odgovorni i poštujemo mjere prevencije”, zaključeno je iz Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79