U Sarajevu lišen slobode Alen Fale, bliski saradnik Sade Đuguma

U Sarajevu lišen slobode Alen Fale, bliski saradnik Sade Đuguma


Jutros su u Sarajevu pripadnici FUP-a lišili slobode Mostarca Alena Falu (32), bliskog saradnika Sade Đuguma (44).

Đugum je lišen slobode 22. septembra prošle godine.

Iz FUP-a su naveli da su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a nastavljajući operativno – taktičku akciju „Hum“ lišili slobode lice inicijala A.F. (1991.) nastanjenog u Mostaru dokumentujući krivično djelo „Organizovani kriminal“ u vezi sa krivičnim djelom ubistvo u pokušaju, te krivičnim djelima „Izazivanje opće opasnosti“, „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“, „Neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih djelova za oružje“, Krivičnog zakona Federacije BiH.

POGLEDAJ GALERIJU

– Ranijom istragom zadokumentovana je organizovana kriminalna grupa na čelu sa licem inicijala S.Đ koja se dovodi u vezu sa izvršenjem naprijed navedenih krivičnih djela, na način da je ista s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi i drugih oblika koristi u određenom vremenskom periodu izvršila pokušaj ubistva, te oštećenje tuđe stvari kao i izazivanje opće opasnosti koristeći improvizirane eksplozivne naprave – kazali su iz FUP-a.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija