Oglasila se majka navijača Benjamina Hasanovića: Da, moj sin je odan Hordama Zla, ali nije pravio incidente

Oglasila se majka navijača Benjamina Hasanovića: Da, moj sin je odan Hordama Zla, ali nije pravio incidente


U Sarajevu se za vikend desio incident sa roditeljima iz Beograda koji su doveli svoju djecu na fudbalski turnir, a sa roditeljima se sukobila grupa navijača FK Sarajevo.

Njih desetorica su lišeni slobode, a danas se oglasila majka Benjamina Hasanovića (22).

Inače, Benjamin Hasanović je sin Eneida Hasanovića, šefa Odsjeka za saradnju sa EUROPOL-om i INTERPOL-om u Federalnoj upravi policije.

Njegova majka Meliha Hasanović na svom Facebook profilu podijelila je svoje viđenje događaja i ispričala šta je njeno dijete radilo, te zbog čega je lišen slobode.

“Da, ja sam majka Benjamina Hasanovića, rođenog 2001.godine u Sarajevu, u Centru. Ja ne želim da ovo bude moj subjektivni stav, samo želim da se zna da je bio na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.

Da, bio je na Ilidži. Da, bio je u hotelu gdje se desio incident…, ali isto tako video nadzor je pokazao da je izašao prije incidenta, upozorio zaštitara da bi mogao da ima problem u sali i izašao sa naplatne rampe u vrijeme prije incidenta – piše Benjaminova majka.

Navodi kako on nikada nije bio učesnik tučnjave, da nema prekršaja i da ima čist dosije.

Kako piše, Benjamin je završio osnovnu i srednju školu bez incidenta, student je fakulteta Univerziteta u Sarajevu, nosioc je crnog pojasa u džudu, trener je djece, a nema nijedne mrlje u svojoj sportskoj karijeri.

“Da, Benjamin Hasanović je vjerni, odani i vatreni navijač FK Sarajeva i pristalica Hordi Zla.

Rođen, odrastao, živi u normalnoj, zdravoj, socijalizovanoj porodici.

Da, ja sam njegova majka koja časno i pošteno obavljam svoj posao, stomatološka sestra.

Njegov otac jeste uposlenik FUP-a, 26 godina, časno i pošteno bez mrlje u svojoj karijeri obavlja svoj posao.

Roditelji smo još jednog djeteta koje ovo sve prolazi, preživljava.

Benjamin Hasanović je brat koji nikad se nije posvađao, a kamo li potukao sa svojom sestrom. Benjamin Hasanović je naš sin, brat, bratić, unuk, rođak, prijatelj, trener…

Benjamin Hasanović je odgojen u kući gdje se drži do vjere.

Mi smo Bošnjaci, muslimani koji žive u vjeri i odanosti jednom Bogu, Allahu dž.š., ali isto tako poštujemo i sve druge vjere i obilježavao sve praznike sa našim prijateljima. Imamo Anu u Beogradu čija vrata su 24 sata otvorena za moju porodicu. Moja Danijela je sestra i u dobru i u zlu.

U ovom trenutku ne želim da eksponiram i nabrajam sve naše prijatelje, oni se prepoznaju.

Samo želim da svi oni koji pišu, komentarišu, prozivaju, blate, žele da pitaju, a nemaju petlje za to, znaju da im stojimo na raspolaganju.

Kad sve ovo prođe, a proći će akobogda, istina će izaći na svjetlo dana, samo molim dragog Boga da nam da snage i pameti da sve ovo izdržimo i predeveramo.

Da, mi smo roditelji Benjamina Hasanović, preživjeli rat, preživit ćemo i ovo. Nemamo nikom i ni za šta da se izvinjavamo. Na koljena padamo samo pred Bogom, čista obraza i čiste savjesti – poručila je majka Benjamina Hasanovića.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija