U Sarajevu lišeni slobode muškarci koji su opljačkali Sport vision i Nestro petrol

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su jučer u 17:30 sati lišili su slobode dvije osobe E.K., rođen 1984. i A.V. (1991), obojica iz Sarajeva, zbog sumnje da su opljačkali benzinsku pumpu “Nestro-petrol” i prodavnicu “Sport vision”.

Radeći na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela policijski službenici su došli do operativnih saznanja da se u vezu sa njihovim izvršenjem mogu dovesti lica E.K., A.V. i H.Z. svi iz Sarajeva.

“Nastavljajući rad policijski službenici su na osnovu Naredbe za pretres Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo izvršili pretres objekata i vozila koje koriste osumnjičena lica, te tom prilikom pronašli i oduzeli jedan pištolj marke „CZ“, cal. 7,65 mm sa pripadajućim okvirom i sedam komada metaka istog kalibra, veća količina ciagreta različitih marki, veća količina električnih cigareta, drugi predmeti i alat koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem pomenutih krivičnih djela.

 

Lica lišena slobode E.K. i A.V. predata su u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, dok je za H.Z. raspisana operativna potraga.

Policijski službenici pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti navedenih lica – saopćeno je iz MUP-a KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79