U Sarajevu se traži konobar: Mora imati završen fakultet, a poželjno je znati i dva jezika

Svjedoci smo da je u posljednjih nekoliko godina velika potražnja za radnicima, skoro svih kategorija i zanimanja, a naročito onih iz ugostiteljske branše piše Crna-Hronika.

Imali smo priliku kroz različite objave do sada vidjeti da poslodavci nude i mnogo veće dnevnice, plate i općenito bolje uslove, ali radnika nema ili su im uslovi nedovoljni.

Na društvenim mrežama pojavio se oglas za konobara u Sarajevu. Kako navode iz ovog ugostiteljskog objekta, traže radnika i daju platu od 1.200 KM + bakšiš.

Poslodavac zahtijeva da radnik ima završen fakultet odnosno da ima visoku stručnu spremu, da govori engleski jezik a i turski je poželjno da zna a od iskustva mora imati trogodišnje.

Radi se 8 sati, a radnik može iskoristiti pauzu od 30 minuta. U ovu platu uključen je i topli obrok.

Ovaj oglas izazvao je lavinu komentara na društvenim mrežama.

VSS i znanje 2 jezika za platu od 1.200 KM, pa jel vas sramota?

Evo javljam se, završila sam Medicinski fakultet a od iskustva imam posluživanje u kući. Govorim engleski a brat i sestra turski jezik.

Jel se vi zezate, VSS, dva jezika i plata od 1.200 KM?

Konobar sa VSS? Dođe mi da vas pljunem i opsujem u isto vrijeme…

S obzirom da žene za čišćenje traže 15KM po satu ovo je mala cijena…

Ja sam magistrirala, da li sam prekvalifikovana za ovaj posao?

Sigurno je šef sale akademik

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79