Žalbe uvijek od iste osobe: Nastavlja se zastoj u nabavci oružja za državne sigurnosne agencije BiH

Žalbe uvijek od iste osobe: Nastavlja se zastoj u nabavci oružja za državne sigurnosne agencije BiH


Zbog žalbi na tendersku dokumentaciju, proces nabavke oružja za državne sigurnosne agencije u Bosni i Hercegovini je blokiran već sedam mjeseci.

Informaciju o ovoj situaciji uputila je Agencija za policijsku podršku Bosne i Hercegovine Zajedničkoj komisiji za odbranu i sigurnost BiH.

Direktor Agencije, Enver Hadžiahmetović, naglašava za Klix.ba da zloupotrebom prava na žalbu proces nabavke postaje zastao. Nakon podnošenja žalbe na bilo koji tender, on se ne može dalje provesti dok se ne okonča žalbeni postupak, bez obzira na osnovanost žalbe. Ovaj proces može potrajati i mjesecima, što uzrokuje značajne probleme i zastoje.

U dokumentu koji je potpisao direktor Agencije, navodi se da su četiri žalbe od strane različitih kandidata već odbačene zbog neplaćanja takse.

Postoje naznake da iza ovih žalbi stoji ista osoba, što ukazuje na mogućnost zloupotrebe prava na žalbu.

Agencija za policijsku podršku BiH izražava zabrinutost zbog ovog problema, ističući da usporavanje procesa nabavke ima ozbiljne posljedice. Ne samo što se ugrožava osiguranje potrebne opreme, već se povećavaju i troškovi za ugovorne organe koji su primorani čekati izjašnjavanje o žalbama.

Osim toga, fluktuacije na tržištu mogu dodatno otežati situaciju, uzrokujući promjene u cijenama i dodatne troškove za sve učesnike u procesu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija