U Sarajevu uhapšene 3 osobe zbog posjedovanja manje količine droge

Sarajevska policija je u toku jučerašnjeg dana uhapsila tri lica zbog posjedovanja manje količine speeda, marihuane i ecstasyja.

Hapšenja su se desila u tri odvojene akcije, a na području Breke, ulici Džemala Bijedića i Želimira Vidovića Kelija.

Prvo je oko 00:20 sati uhapšen 47-godišnji A.Z.

Kod njega su policijski službenici PU Novi Grad prilikom pretresa pronašli tri paketića s materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed.

Oko 15:40 sati je na Breki uhapšen 35-godišnjeg E.M., a njemu je prilikom pretresa pronađeno i oduzeto tri paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu i određena količina tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ecstasy.

Oko 22:00 sati je uhapšen 43-godišnji A.M. zbog jednog paketića speeda.

Svi su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79