U Sarajevu uhapšeni Nezir Bajraktari i Mersija Džidić

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, policijski djelatnici SIPA-e, na tri lokacije na području Sarajeva izvršili su pretrese, hapšenje i zaplijenu teške opojne droge kokain, u količini od više stotina grama.

– Tokom provedene akcije, došlo se do saznanja da su osumnjičene osobe dio organizirane kriminalne grupe, koja se određen period bavi krijumčarenjem i prodajom na ilegalnom narko-tržištu većih količina teških opojnih droga, koje dostižu izuzetno velike novčane iznose u uličnoj prodaji – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Postupajući tužitelj sve vrijeme operacije koordinirao je rad policijskih djelatnika na terenu. Uhapšene su dvije osobe i to Nezir Bajraktari, rođen 1966. godine i Mersija Džidić, rođena 1977. godine.

Osumnjičeni će tokom dana biti predati postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene i donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79