U Sarajevu vatrenim oružjem ubijena jedna osoba, policija uhapsila napadača

U Sarajevu se danas u poslijepodnevnim satima dogodilo ubistvo.

Kako se saznaje, jedna ženska osoba je ubijena u ulici Mahmuta Bušatlije Čikma.

Naime, Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je u 17.30 sati obaviješten da je na području općine Novi grad Sarajevo došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je jedna osoba smrtno stradala.

“Na mjesto događaja upućeno je više patrola policije, kao i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo čija ekipa je konstatovala smrt ženske osobe inicijala A.K. (1987).

Poduzimajući intenzivne mjere i radnje na pronalasku izvršioca krivičnog djela “Ubistvo” koji se nakon izvršenog krivičnog djela udaljio sa mjesta događaja, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su oko 19 sati pronašli i lišili slobode osumnjičenog inicijala E. H. (1984) iz Sarajeva”, potvrdio je Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS.

O svemu je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je izašao na mjesto događaja i rukovodi uviđajem.

Više informacija će biti poznato nakon završnog uviđaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79