Regija BiH U Savi pronađeno tijelo muškarca za kojim se tragalo prethodnih 10 dana

U Savi pronađeno tijelo muškarca za kojim se tragalo prethodnih 10 dana

U Odžaku je jučer u rijeci Savi pronađeno tijelo 85-godišnjeg Save Borojevića za kojim se tragalo prethodnih 10 dana. 

Ova informacija potvrđena je iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Četiri vodiča sa tri potražna psa i potrebnom opremom koji su dio specijalizirane jedinice za potrage i spašavanje u ljetnim i zimskim uslovima FUCZ-a jučer su se uputili u potragu za nestalim muškarcem iz Donje Dubice u općini Odžak.

Potraga koja je trajala deset dana i u koju su bili uključene policijske patrole, povjerenici civilne zaštite, lovci, ribolovci i porodica nestalog, nije dala rezultate te su se po zahtjevu Kantonalne uprave civilne zaštite Posavskog kantona (Orašje) i Službe za civilnu zaštitu i civilne poslove Općine Odžak, u kome su traženi psi tragači, uključili i pripadnici FUCZ.

Beživotno tijelo osamdesetpetogodišnjeg Save Borojevića u rijeci Savi uočili su pripadnici deminerskog tima FUCZ-a iz Orašja koji su radili na zadatku deminiranja na lokaciji Zorice u Općini Odžak, i to 3,5 kilometra od Donjih Dubica gdje je nestali Borojević bio nastanjen.

Vođa deminerskog tima odmah je obavijestio rukovodioca potrage koji se sa potražnim timom uputio na lokaciju te se pristupilo izvlačenju tijela.

Nestanak Save Borojevića prijavljen je PU Odžak 25. aprila 2021. godine kada je biciklom otišao od kuće u nepoznatom pravcu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79