U SDP-u zadovoljni i nasmijani: Budi se istok i zapad, budi se sjever i jug

 

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić je vrlo zadovoljan rezultatom ove stranke na danas održanim Općim izborom i time što je izgledno da će njihov Denis Bećirović biti član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Poručio je da je ovo odraz demokratske volje i da je izlaznost na izborima bila veća od zvanične.

“Nekako se ova kampanja svela na naše i njihovo viđenje Bosne i Hercegovine. Pa sam često zbog retorike optuživan da sam partizan, nažalost nisam. Na osnovu onoga što smo vidjeli i na osnovu rezultata i mogao bih reći: Budi se istok i zapad, budi se sjever i jug. Građani su iskoristili demokratsko pravo. Mislim da je veća izlaznost od zvanične, koju je navela Centralna izborna komisija (CIK)”, rekao je.

Kako je naglasio, izgledno je da će Bosna i Hercegovina prvi put dobiti člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, a koji nije iz etnonacionalne stranke. Smatra da će SDP i stranke koje su podržale Bećirovićevu kandidaturu imati rezultat kojim će im omogućiti da formiraju vlast.

“Rekao bih da je Bećirović morao drugi put da pobijedi da bi dobio prvi mandat u Predsjedništvu. Ovaj rezultat prati rezultat SDP-a i naših partnera. Siguran sam da će rezultat stranaka, koje su podržale Bećirovića, omogućiti da preuzmemo odgovornost”, naveo je Nikšić.

Istakao je šta očekuje od Bećirovića i onih koji budu u vlasti.

“Ovo je prvi korak kojim preuzimamo odgovornost i očito je da su se građani izjasnili – morat ćemo mijenjati i stanje i sistem. Denisov zadatak jeste da zajedno sa zastupnicima u parlamentu radi na EU i NATO putu. Na nama ostalima je da preuzmemo odgovornost i da proglasimo pobjedu kada počnemo realizirati program”, naglasio je.

Čestitao je kandidatu DF-a za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću, jer je izgledno da će i on biti izabran. Nikšić je ukazao da će Bosna i Hercegovina dobiti dva člana Predsjedništva koja nisu iz etnonacionalnih stranaka piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79