U Srbiji možete promijeniti pol i to o tuđem trošku: “Ove godine 12 ljudi pristalo na operaciju”

Evaluacija pacijenata sa psihijatrima traje između godinu i dvije

Deset osoba čeka na operaciju, a 12 ih je već promijenilo pol hirurškim putem u Srbiji o trošku zdravstvenog osiguranja, podaci su za ovu zemlju.

U Srbiji je trenutno nije moguće administrativno zavesti promijenu pola samo na osnovu izjašnjenja, poput Belgije, Španije, Irske, Luksemburga i Danske, već je za to neophodna operacija, navode Novosti.

Profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu Miroslav Đorđević, koji je hirurg u oblasti promjene pola, rekao je za taj list da u Srbiji sam proces promjene pola do operacije traje od dvije godine do dvije i po.

Objasnio je da evaluacija pacijenata sa psihijatrima traje između godinu i dve, a da potom pacijent započinje „realni život“ pola ka kojem teži korišćenjem hormonske terapije.

Miroslav Đorđević je prvi hirurg na Balkanu koji je uradio transplantaciju penisa  na transrodnoj osobi! Opisao nam je cijelu proceduru i kriterije za odabir pacijenta

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79