Foto: Facebook
U Srbiji nesreću izazvao bjegunac od bh pravosuđa: Nastradala jedna osoba, a tri povrijeđene

U Srbiji nesreću izazvao bjegunac od bh pravosuđa: Nastradala jedna osoba, a tri povrijeđene


U Srbiji je prije dva dana uhapšena oosba pod imenom Ivan Petrović (36), s hrvatskom vozačkom dozvolom i ličnom kartom, zbog izazivanja saobraćajne nesreće, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Zbog sumnje u pravi identitet osobe, nakon obavještenja Interpola Sarajevo, utvrđeno je da su hrvatski dokumenti bili falsifikovani.

Ivan Petrović (36) uhapšen je prije dva dana zbog izazivanja saobraćajne nesreće kod Bačkog Petrovca, u kojoj je jedna osoba izgubila život, izjavio je Dačić.

On je kod sebe imao vozačku dozvolu i ličnu kartu Hrvatske.

“Zbog sumnje u stvarni identitet lica tražene su informacije od partnerskih policija, i upoređivanjem otisaka prstiju utvrđeno je, na osnovu obaveštenja Interpola Sarajevo da se radi o licu Tomislav Petrović (1988), državljaninu BiH, za kojim je raspisana međunarodna poternica BiH i Austrije, a da su mu hrvatski dokumenti falsifikovani”, rekao je ministar Dačić.

Prema nezvaničnim izvorima, riječ je o bjeguncu Tomislavu Petroviću (36) sa Pala, koji je osuđen u okviru akcije “Volan”.

Za njim je raspisana međunarodna potjernica od strane Interpola.

U decembru 2022. godine, Sud BiH osudio je Petrovića na 13 mjeseci zatvora nakon što je priznao krivicu za organizovanu krađu automobila.

Potjernica je raspisana jer nije stupio na izdržavanje zatvorske kazne.

Također je bio i predmet akcije kodnog naziva “Spartakus”.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija